Parhaat koira-aiheiset blogit

Parhaat koira-aiheiset blogit tarjoavat lukijoille kurkistuksen koiraperheen kotiin, vertaistukea ja tietoa. Tutustu koirablogeihin täällä!

Koira-aiheiset blogit

Koirakuume iskee ajoittain moniin, mutta kaikille koira ei sovi. Sen hoito vaatii aikaa, rahaa ja pitkäjänteisyyttä. Koirasta otetaan vastuu tuleviksi 15 vuodeksi, ja sen myötä menot ja lomat on suunniteltava ajatellen myös koiraa. Koiran hankintaa suunnittelevan tulee hakea mahdollisimman paljon tietoa eri roduista, niiden luonteista ja yleisesti ottaen koiran omistajana olemisesta.

Internet on nykyisin oiva tiedonhakupaikka, ja koirista löytyy valtavasti tietoa. Innokkaat koiraihmiset ovat perustaneet blogeja, joissa elämää koiran kanssa käsitellään erilaisista näkökulmista. Koirarotuihin, kasvatukseen ja koiran hoitoon perehtyvien kirjojen vastapainoksi blogit avaavat raikkaan katsauksen esimerkiksi koiraharrastuksen pariin. Niiden kautta on mahdollista saada rehellinen kuva myös koiranomistajan huonoista päivistä.

Koirankoulutus-blogit

Koiran kouluttaminen on monelle harrastuksen lisäksi myös työtä. Koiria koulutetaan vahtikoiriksi, pelastuskoiriksi ja esimerkiksi näkövammaisille avustajiksi. Kouluttaminen vaativiin tehtäviin vaatii ammattitaitoa ja paneutumista erilaisten koirien tarpeisiin. Netistä löytyy lukuisia ammattilaisten ylläpitämiä koulutusblogeja, joista saa hyvän käsityksen koirarotujen eroista ja koiran koulutuksen vaativuudesta. Ammattitehtäviin koulutettavien lisäksi myös tavallinen kotikoira tarvitsee oikeanlaista peruskoulutusta.

Colby Moritan kirjoittama Puppy in Training on vuodesta 2007 asti toiminut blogi, jossa annetaan hyviä vinkkejä. Puppy Trainingissa koulutetaan koiria, jotka sijoitetaan myöhemmin esimerkiksi näkövammaisten avuksi, mutta kivasti kirjoitetusta blogista nauttivat muutkin koirista kiinnostuneet. Avoin Koirakoulu -blogissa ongelmakoiriin perehtynyt kasvattaja kertoo avoimesti elämästään kasvattikoiriensa kanssa, ja lukija pääsee mukaan kirjoittajan koirasuruihin ja -iloihin.

Hauskat ja graafisesti kiinnostavat blogit

Monille koirablogeille ominaista on humoristinen ote. Osassa blogeista koira pääsee itse tarinankertojaksi, joka seikkailee omassa arjessaan ruohonjuuritasolla. Apuna on tietysti ihmiskaveri, joka kuvaa, kirjoittaa ja tallentaa. Ammo the Dachschund kertoo Ammo-koiran seikkailuista sen omasta näkökulmasta. Blogissa matkustellaan, kokeillaan uusia koiravetimiä ja jaetaan upeita kuvia. Ammo the Dachschund on grafiikan osalta ammattimainen.Parhaat koira-aiheiset blogit

Manny the Frenchie kertoo kuuluisuutta blogillaan keränneestä Manny bulldogista. Mannyn blogisivuista voi ladata koiran suosikki Spotify-listan ja ostaa Manny-mukin. Sivustolta löytyy tietysti myös osio, johon on kerätty kaikki lehtijutut Mannysta. 2 French Bullys -blogin takaa löytyy kaksi ranskanbulldogia, joilla on paljon sanottavaa matkustamisesta ja koiran elämästä humoristisella otteella.

Matkablogit koiran näkökulmasta

Matkailu on yksi blogien suosituimpia teemoja – nykyisin myös koirien kohdalla. Eläinkumppanien matkustaminen ei kuitenkaan ole aina yksinkertaista erilaisten maahantulosäädösten, majoituspaikkojen lupien ja matkustustapojen vuoksi. Koirien omistajat hakevatkin usein tietoa matkaa suunniteltaessa internetistä. Bodie on the Road perustuu Bodie-koiran matkustamisesta kertovaan kirjaan Bodie on the Road: The Dogged Pursuit of Happiness.

Bodie-koiran blogissa matkustetaan ympäri Yhdysvaltoja, ja se antaa lukijoille käyttökelpoisia vinkkejä koiraystävällisistä kohteista. Wag the Dog blogissa seurataan todellista maailmanmatkaajakoira Maggieta. Maggie on matkustanut lentokoneella, autolla, junalla ja laivalla Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Nämä silmää hivelevän upeasti laaditut blogit ovat myös hyvä muistutus koiranomistajille siitä, että koiran kanssa matkustaminen voi olla todella hauskaa.

Tunne vastuu koirastasi

Koiran hankkiminen on helppoa, mutta sen pitäminen onkin vaikeampaa. Elämään koiran kanssa kannattaa suhtautua vakavasti, sillä se ei ole suinkaan pelkkää matkustelua, hassuttelua ja kauniita kuvia. Laure-Anne Viselen Canis Blogus paneutuu vahvasti tietopuoleen, joka jokaisen koiran hankintaa harkitsevan tulisi tietää. Blogissa pyritään vaikuttamaan lukijoihin, ja sen tarkoitus on opettaa vastuullisuutta.

Oppia ammattilaisilta

Kotikoiran omistajalta ei vaadita ammattilaisen otteita ja taitoja. Suurin osa koirista sopeutuu perheeseen peruskoulutuksen jälkeen, mutta vastaan saattaa toki tulla haasteita. Vaikeimmissa tilanteissa on hyvä ottaa yhteyttä ammattilaisiin. Osa ammattilaisista jakaa vinkkejä blogeissa, kuten 30 vuoden uran tehnyt Jeff Dentler Dentler’s Dog Training -blogissa tai Con Slobodchikoff Dog behaviour Blog -päivityksissään.

Koiraharrastukset

Harrastaminen koiran kanssa on aiempaa suositumpaa. Nykyisin koiran kanssa voi esimerkiksi tanssia, suunnistaa, metsästää ja kilpailla agilityssä ja näyttelyissä. Osa bloggaajista on innostunut esittelemään, millaista on harrastustoiminta koiran kanssa. Ruotsin Lapin Koiratytöt -blogissa seurataan jo 13,5 vuoden ikään ehtinyttä harrastajakonkari Nemiä, joka on entinen toko- ja agilityharrastaja, ja eläkkeelle jäätyään innostunut ”hömppätokoilusta”.

Ovatko koirablogit hyödyllisiä?

Koirablogit viihdyttävät ja opettavat. Eri kirjoittajien taustat vaihtelevat paljon; osalla kirjoittajista on kokemusta koirankasvatuksesta jo useiden vuosikymmenien ajalta. Toisille bloggaaminen omasta koirasta on huoleton harrastus, jonka antia on taltioida ylös yhteisiä muistoja kuvin ja sanoin. Kasvattajien kirjoittamista blogeista on helppo löytää täsmätietoa liittyen kasvatukseen, ja harrastelijoiden katsaukset taas tarjoavat tietoa koiranomistajaperheen arjesta.

Lue lisää miten valita koiranpentu.