Koira on ihmisen paras ystävä

Koira on lojaali kumppani, ja se aktivoi ihmisen kohti terveellisempää elämää. Lue lisää koira on ihmisen paras ystävä!

Miksi koira on ihmisen paras ystävä?

Kaikki lemmikin omistajat tietävät, kuinka vahva side omaan eläimeen voi syntyä. Monikaan ei tule ajatelleeksi, kuinka paljon koira voi antaa omistajalleen. Koirasi tulee aina rakastamaan sinua juuri sellaisena kuin olet, aina ehdoitta ja tuomitsematta. Kun kohtelet koiraasi samanlaisella vastarakkaudella, hän tulee aina olemaan ystäväsi pysyen rinnallasi elämän tuulissa. Se on luonnostaan uskollinen juuri sinulle aina kuolemaansa asti. Koiraa tuleekin ajatella perheenjäsenenä tai elämänkumppanina, jonka lojaalius ja rakkaus tulee palkita huolenpidolla ja järjestämällä eläimelle hyvän elämän, jonka voi saavuttaa aktiivisella elämäntavalla ja opettelemalla koiran persoonalliset tarpeet.Koira on ihmisen paras ystävä

Vaikka koiranomistajan arkeen kuuluu toisinaan omista suunnitelmista uhrautumista, on koirasi aina valmis innostumaan yhteisestä retkestä lähimetsään, kylään tai lenkille silloin, kun sinäkin olet. Sillä ei tule koskaan olemaan muuta menoa, ja se viihtyy seurassasi koko päivän riennoissa. Yhteinen elämä koiran kanssa tuleekin rakentaa niin, että eläin saa tarpeeksi kaipaamaansa huomiota ja aktiivista liikuntaa, ja se voi kulkea seurassasi mahdollisimman paljon. Tärkeää on myös alusta saakka luoda koiraan yhteys ja luottamus, jolloin lemmikki kestää myös kotona yksinolon voiden luottaa siihen, että omistaja tulee aina takaisin. Tervetuloa oppimaan lisää!

Tältä sivustolta voit oppia, miten koira tekee sinusta luotettavamman ihmisen

Tutkimusten mukaan koiran omistaminen harjaannuttaa ihmisen luottamusta tehden hänestä myös luotettavammalta vaikuttavan persoonan muiden ihmisten silmissä. Onnellisen koiran omistaminen osoittaa muille, että osaat pitää huolta muistakin kuin itsestäsi, ja se tekee sinut myös helpommin lähestyttäväksi persoonaksi. Pidäthän siis huolta koirastasi ja pyrit tekemään hänestä onnellisimman eläimen koko korttelissa. Parhaassa tapauksessa koiran omistaminen sytyttää ihmisen luontaisen hoivavietin ja edesauttaa oman persoonan kehittymistä pehmeämpään ja empaattisempaan suuntaan. Voisikin siis todeta, että koiran hankkiminen on matka itseen ja itsensä parempaan ja positiivisempaan suuntaan kehittämiseen.

Näin koira edesauttaa terveyttäsi

Koiran omistavat ihmiset elävät tutkitusti muita ihmisiä pidempään. Koiran läsnäolo vähentää stressiä, oli ympäristö tai tilanne mikä tahansa, ja toisekseen koira pitää sinut huomattavasti muita kanssakulkijoita aktiivisempana janoten aina seuraavaa lenkkiä tai metsäretkeä. Jos siis haluat aktivoida elämääsi, hankkia paremman peruskunnon tai saada enemmän raikasta ilmaa ja vaihtelevia luontokokemuksia, koira on mahtava valinta kumppaniksi. Koiran mukana tuleva liikunnan lisääntyminen ja matkat luontoon itsessään myös vähentävät stressiä ja lisäävät näin elinvuosia mittariin. Huolehtiessasi koirasi hyvinvoinnista ja terveydestä pidät samalla hyvää huolta itsestäsikin.

Koirasi suojelee sinua kaikelta

Koira tulee olemaan lojaalein kumppani, mitä sinulla on koskaan ollut, sillä se on valmis tekemään vuoksesi mitä tahansa. Se varjelee sinua kaikilta mahdollisilta uhilta postimiehestä naapurinkissaan ja yrittää kaikkensa pelastaakseen sinut vaikka tulipalolta. Koira ei tule koskaan jättämään sinua, ja se osoittaa huolenpitonsa vaikka seurustelukumppanista erotessa työntämällä päänsä kainaloosi ja lohduttaen hädän hetkellä tarjoamalla pörheää turkkiaan silitettäväksi. Koiran ystävyys palkitsee monella tapaa tarjoten niin emotionaalista tukea kuin suojelevaisuutta uhkaavissa tilanteissa. Koiraa voi myös kouluttaa suojelemaan erilaisia uhkia vastaan, mutta se puolustaa omistajaansa luonnostaan sellaisia asioita kohtaan, jotka se kokee uhkaaviksi.

Koira kumppaniksi elämän tuuliin

Koira tulee aina olemaan ihmisen paras ystävä. Se voi olla mitä ihanin ja kiltein, ja se kaipaa aina seuraasi – satoi tai paistoi. Koulutettuna koirasi voi olla myös ihanan tottelevainen, ja voit opettaa sille monenmoisia temppuja. Koirasta on seuraa kaikille sitä kaipaaville. Se on ystävä, joka ei puhu pahaa selkäsi takana eikä tuomitse. Koiran hankkiminen on hyvä idea seuraa kaipaaville, joilla on tarpeeksi aikaa koiralle ja halua pitää siitä parasta mahdollista huolta. Tällä sivustolla voit oppia lisää koirista ja millaista on olla koiranomistaja! Tervetuloa!

Lue lisää koira-aiheiset slottipelit.